Gyakori kérdések

Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, bízunk benne, hogy itt minden kérdésedre megtalálod a választ!

Mi ez az ElmeHáza?
A nevével ellentétben nem bolondok háza, hanem egy elme játékot, gondolkodást, csapatmunkát igénylő játék és szórakozás.
Mi a játék lényege?

Szabadulós pályáinkon az első számú cél, kijutni minél hamarabb, de maximum 60 percen belül! A szabadságotok elengedhetetlen kelléke a csapatmunka, ugyanis a helyiségek minden sarka, minden tárgya egy "kulcs". Kódokon, számzárakon, rejtvényeken, lakatokon és ügyességi feladatokon keresztül visz az út kifelé.

A városi nyomozós, Mona Lisa titka játékunkban a várost átkutatva, tereket, szobrokat átvizsgálva, szimbólumokat keresve kell rájönni a rejtélyre és megtalálni, majd hatástalanítani a tömegpusztító bombát, mindezt 90 perc alatt.

Helyszínelős pályánkon A bűntényben egy gyilkosságot kell felderíteni és megoldani, amit ha sikeresen teljesítünk egy fogvatartott asszisztenst is megmenthetünk, minderre nem több, mint 60 perc áll a rendelkezésre.

Kiknek ajánljuk?
 • baráti társaságoknak
 • osztálytársaknak
 • kollégáknak, cégeknek
 • izgalomra vágyó fiatalos családoknak
 • akik szeretnének egy új élményt kipróbálni
 • 10-12 év felett mindenkinek
Kiknek NEM ajánljuk?
 • akik ijesztgetős játékra számítanak
 • akik alapvető matematikai műveleteket nem tudnak megoldani
 • akik nem szeretnek gondolkozni :)
Milyen alkalmakra ajánljuk?
 • izgalommal teli kikapcsolódásra
 • születésnapra, névnapra
 • lánybúcsúra, legénybúcsúra
 • cégek számára csapatépítésre
 • iskolásoknak osztálykirándulásra
Ez olyan ijesztgetős játék?
Nem! Gyenge idegzetűeknek nem kell tartaniuk a hirtelen ijesztgetésektől, váratlan eseményektől. Az élményt a csökkenő idővel arányosan növekvő fesztülség okozza. Amennyiben rettegésre és ijesztgetésre vágytok akkor a havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő Horror napot ajánljuk, ami a Rítus pályán van. Bővebb infó a Horror napról a Rítus pálya adatlapján!
Hogyan tudunk játszani, kell e időpontot foglalni?
Igen, kizárólag előzetes időpontfoglalással tudtuk játszani. Időpontot foglalni lehet a weboldal, felső menüjében található "Foglalás" linkre kattintva. Ezt követően válassz pályát, majd kattints a szimpatikusra. A következő oldalon megjelenik a foglalási táblázat, itt kiválaszthatod a megfelelő napot és azon belül is az időpontot. Utolsó lépés, add meg a foglaláshoz szükséges adatokat (név, email cím, telefonszám). Fizetni a játék alkalmával, a helyszínen kell.
Hol van?

Rítus, Mona Lisa titka, A bűntény pálya címe: 3525 Miskolc Kossuth utca 9 / Csodamalom Bábszínház mellett

 

A múmia átka, Vírus pálya címe: 3525 Miskolc Kossuth utca 5 / A Rítus pálya mellett

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen teljesítsük a pályákat?
Csapatjáték, ügyesség, logikai gondolkodás.
Mi van, ha nem sikerül teljesíteni?
Semmi, egy felejthetetlen élménnyel lesztek gazdagabbak, amit aztán minden ismerősötöknek tovább adtok.
Van alsó korhatár?
A Rítus kivételével, ahol 12 év a korhatár, mindegyik pályánkon 10 éves kortól lehet játszani. Természetesen voltak már fiatalabb játékosaink is, 7-8 éves gyerekek, ők is nagyon jól szórakoztak. Pályáinkon nem kell tartani hirtelen ijesztgetésektől, váratlan eseményektől, kivétel a Rítus, ahol előfordulhat :-). 10 évnél fiatalabb gyeremekek esetén legalább egy nagyobb korú fiatal ajánlott még a csapatba.
Hányan játszhatunk egyszerre?
Pályáinkon a játékosok létszáma korlátozott, az ajánlott maximális létszám 6 fő. A korlátozás azért van, mert egyszerűen nem fértek el kényelmesen, ha többen vagytok, és ami ennél is fontosabb, a játékélmény rovására mehet a több játékos. Tapasztalat alapján a leghatékonyabb, legügyesebb csapatok 4-5 fővel játszanak. Ha mindenképp többen szeretnétek jönni, akkor nagyon max. még plusz 1-2 fő bemehet, de a saját érdeketekben nem ajánljuk. Inkább játszatok két külön pályán.
Mennyi a játék teljes időtartama?
Mindegyik pályánkon 60 perc, egyedüli kivétel a városi nyomozós, Mona Lisa titka, ahol 90 perc a játékidő.
Mi van akkor, ha nem érünk oda időben a lefoglalt időpontra?
Ha van utánatok lévő csapat, akkor a késés idejével csökkentjük a játékidőt, a nincs akkor semmi gond. Ajánlatos 5-10 perccel a lefoglalt időpont előtt megérkezni.
Mennyibe kerül a játék?
2 fős csapat 3.000 Ft/fő
3 fős csapat 3.000 Ft/fő
4 fős csapat 2.400 Ft/fő
5 fős csapat 2.000 Ft/fő
6 - 30 fő között 1.800 Ft/fő
31 - 100 fő között 1.500 Ft/fő
100 fő felett 1.200 Ft/fő
Fizetni a játék alkalmával, a helyszínen kell készpénzben, vagy igény szerint banki utalással.
A feltüntett árak bruttó árak, tartalmazzák az ÁFÁ-t!
Hogyan lehet fizetni?
A helyszínen készpénzben.
Mi van akkor, ha nem tetszett a játék?
Na ettől nem kell félni!
Játékosaink 99,99999999%-a felejthetetlen élménnyel távozik. Garantáljuk, hogy napok múlva is erről fogtok beszélni. Csak kattints a "Vélemények" menüpontra vagy a Facebook oldalunk értékelés részére.
Mocskos, piszkos lehet a ruhánk?
Földön kúszni, mászni nem kell, de azért ne kosztümbe és frakkba gyertek. Mivel ez egy elhagyatott pince, ne számítsatok frissen mázolt falakra és fényes parkettára. Egy laza, játszós ruha ajánlott.
Felejthetetlen Élményajándékot keresel?
Születésnap, névnap, ballagás, karácsony vagy legyen szó bármilyen alkalomról tökéletes és felejthetetlen élményajándék az ElmeHáza utalvány. Rendelj ElmeHáza utalványt itt »
Cégeknek csapatépítés?
Érdemes kipróbálni?
Ez nem kérdés...
Van még valami kérdésed? Segítünk!
A "Kapcsolat" oldalon találod az elérhetőségeinket, kattints ide.